CHRISTENING IN GREECE

Christening Day

BY MICHAEL PAPPAS

Συχνές ερωτήσεις.

Ταξιδεύετε;
Ταξιδεύω σε μόνιμη βάση, εντός και εκτός Ελλάδος για να καταγράψω την μοναδική ιστορία του μωρού σας.
Πώς θα περιγράφατε το στυλ σας;
Οι σχετικές με αυτό το θέμα φωτογραφίες που θα βρείτε εδώ, κατά την αναζήτησή σας, θα σας δώσουν πολλές πληροφορίες. Παρόλα αυτά θα έλαγα απλά πως το στυλ μου είναι αυτό του καθαρού φωτορεπορτάζ. Αφιερώνω την ημέρα μου, καταγράφοντας χωρίς παρεμβολές, την ημέρα του μωρού σας.
Παρατηρώ τα γεγονότα, καθώς αυτά εξελίσσονται, φυσικά, ανεμπόδιστα. Δουλεύω πολύ κοντά στα σημεία με ενδιαφέρον και δράση και πάντα προσπαθώ να γίνομαι ένα με τους ανθρώπους που είναι παρόντες. Δεν είμαι ο τύπος του φωτογράφου που θα σας ζητήσει να προσποιηθείτε πως βάζετε το μακιγιάζ σας ή γενικότερα αυτός που διακόπτει τη ροή της ημέρας για καθετί.
Τα ζευγάρια έχουν απόλυτη επίγνωση αυτού του χαρακτηριστικού και κατανοούν πως αυτή η προσέγγιση, σκοπεύει στην φυσική καταγραφή αληθινών στιγμών και την δημιουργία αυθεντικών αναμνήσεων και όχι κατασκευασμένων κατά παραγγελία εικόνων που δεν λένε καμία ιστορία.
Πώς προετοιμάζεστε πριν από μία βάπτιση;
Περίπου ένα μήνα πριν σας στέλνω ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο καλείστε να απαντήσετε. Αυτό μπορεί να γίνει και προσωπικά κανονίζοντας ένα ραντεβού, συνήθως όμως για οικονομία χρόνου, πραγματοποιείται μέσω email. Το ερωτηματολόγιο καλύπτει τις τελικές λεπτομέρειες της ημέρας όπως για παράδειγμα το τελικό χρονοδιάγραμμα της ημέρας, ονόματα επαφών και τηλέφωνα sos, ειδικές διαδρομές κτλ.
Σε πιο πρακτικό επίπεδο, φροντίζω πάντα να αποφεύγω την κίνηση ώστε να είμαι εγκαίρως σε κάθε σημείο. Έχω ενημερωμένους τους χάρτες στο GPS και το ρεζερβουάρ γεμάτο. Τέλος, χρησιμοποιούμε πάντα επαγγελματικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει σώματα φωτογραφικών μηχανών και φακούς τελευταίας γενιάς.
Φωτογραφίζετε έγχρωμα ή ασπρόμαυρα; Επεξεργάζεστε όλες τις φωτογραφίες;
Φωτογραφίζω με εξοπλισμό ψηφιακής τεχνολογίας. Όλο το υλικό που θα λάβετε επεξεργάζεται από εμένα σε όλα τα στάδια. Η επεξεργασία περιλαμβάνει βασική διόρθωση χρωμάτων, τονικότητας.
Δεν χρησιμοποιώ κανένα άλλο φίλτρο ή εφέ. Παραδίδω τις φωτογραφίες σε έγχρωμο και κάποιες σε ασπρόμαυρο.
Κάνετε οικογενειακές φωτογραφίες;
Παρά το γεγονός πως αυτό που κάνω είναι αυθεντικό ντοκιμαντέρ, κατανοώ πως κάποιοι γάμοι απαιτούν έναν αριθμό παραδοσιακών οικογενειακών φωτογραφιών. Αυτό που προτρέπω στα ζευγάρια, είναι να οργανώνουν τις οικογενειακές τους φωτογραφίες σε γκρουπάκια από πριν, ώστε να πραγματοποιούνται σύντομα και το ίδιο επαγγελματικά.
Οι καλεσμένοι, συνήθως δεν επιθυμούν να στέκονται σε ουρά, περιμένοντας τον φωτογράφο να τους διευθύνει. Έτσι λοιπόν, θα οργανώσω το κομμάτι αυτό σύντομα, ώστε να συνεχίσετε ανεμπόδιστα την ημέρα σας.
Υπάρχουν φορές που οι απαιτήσεις για οικογενειακές ή ομαδικές φωτογραφίες είναι μεγαλύτερες. Για παράδειγμα σε γάμους με πιο παραδοσιακό χαρακτήρα (ελληνικοί, ασιατικοί, αραβικοί) ή γάμους με πολύ μεγάλο αριθμό καλεσμένων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, για να μπορέσω να συνεχίσω να δημιουργώ το στυλ των εικόνων που είδατε σε αυτή την ιστοσελίδα, θα φροντίσω ώστε ένας επιπλέον φωτογράφος να είναι παρόν, για να ολοκληρώσει με αυτό το στάδιο.
Πώς κάνουμε κράτηση (booking);
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ώστε να τσεκάρετε την διαθεσιμότητα.
Για την κράτηση απαιτείται η συμπλήρωση και υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού και προκαταβολής. Καμία κράτηση ημερομηνίας δεν θεωρείται επίσημη, εάν δεν τηρηθούν οι παραπάνω δύο κανόνες. Το υπόλοιπο του ποσού εξοφλείται κατά τα 2/3 την ημέρα του γάμου και 1/3 κατά την παράδοση.
Έχετε ασφάλεια;
Ναι, έχω πλήρη ασφάλεια σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και οικονομικό δίκαιο. Πολλοί χώροι διοργάνωσης γάμων και γαμήλιων δεξιώσεων θα επιμείνουν ώστε να επιλέξετε συνεργάτες και παρόχους υπηρεσιών με την κατάλληλη ασφάλεια.
Έτσι λοιπόν και εγώ, σας ενθαρρύνω να βεβαιωθείτε πως κάθε φωτογράφος με τον οποίο έχετε μιλήσει, είναι πλήρως ασφαλισμένος. Πρόκειται για ένα στοιχείο που θα σας καλύψει από μεγαλύτερα κόστη (πρόστιμο) σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά (έλεγχος ΣΔΟΕ, ατύχημα εν ώρα εργασίας κλπ.).
Επιπλέον ασφάλεια σας παρέχει και το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράφετε κατά την κράτησή σας, στο οποίο αναφέρονται ξεκάθαρα οι υποχρεώσεις μου προς εσάς, όπως η αποκλειστική παρουσία, η τήρηση των χρόνων παράδοσης, οι πληρωμές κλπ.

Φόρμα επικοινωνίας